Onze Docenten

 

Al onze prachtige instructeurs zijn gecertificeerd en hebben meerdere jaren ervaring yoga achter rug.

Rajeev PM Achari

Kalaripayattu

Vaardigheden: Kalaripayattu, Martial Arts

Niveau: Kalaripayattu

Talen: Engels

Niveau: Beginners and Intermediate

Dagen: Zaterdag

Over mij: Ervaren vechtsportbeoefenaar en Kalaripayattu leraar, die afkomstig is uit en zijn opleiding heeft ontvangen uit de staat Kerala in India, de geboorteplaats van Kalaripayattu.

Klassenspecialiteit: De lessen zijn gericht op het trainen van lichaam en geest, door middel van yoga-achtige houdingen (zonder het gebruik van wapens). De lessen zijn geschikt voor beginners en voor alle leeftijden vanaf 7 jaar.

Read More

ALEX

Hatha & Vinyasa

Vaardigheden: Hatha & Vinyasa

Talen: Engels & Nederlands

Niveau: Alle niveaus

Dagen: Maandag

Over mij: Als kind mocht ik al mee helpen in de yogaschool van mijn ouders. Nu is de tijd rijp om zelf met les geven te beginnen. In 2011 ben ik gestart met Kindercoaching Spelend Wijs, waarbij ik me met name richt op de communicatie en het contact tussen ouder en kind. En speciaal voor expats kids ontwikkelde ik een programma om spelenderwijs Nederlands te leren. De Ouder & Kind Yoga is een heel mooie aanvulling op dat wat ik al doe. Hiervoor heb ik de scholing gevolgd bij Helen Purperhart (kinderyoga.nl)

Mijn lessen: Ouder & Kind Yoga is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In de basis is yoga voor kinderen hetzelfde als yoga voor volwassenen. Het verschil zit hem in de aanpak. Het is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voor op staat. Er wordt veel verwezen naar de dierenwereld en er wordt gebruik gemaakt van yogaspelletjes, verhaaltjes en liedjes.

Op deze manier genieten jonge kinderen en hun ouders van de positieve effecten van aanraking, beweging, ritme en ontspanning. Door de combinatie van de verschillende onderdelen worden de zintuigen geprikkeld en het lichaamsbesef vergroot. Ouder&Kind Yoga is een fijne manier om samen te ontdekken en te ontspannen en tegelijkertijd plezier te maken.

Read More

Burcin Ozyurek

Prenatal Yoga

Vaardigheden: Pregnancy Yoga, Post Natal Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Yoga

Niveau: Zwangerschapsyoga

Talen: Engels

Niveau: Alle niveaus

Dagen: Woensdag

Over mij: Ik werd in 1999 geïntroduceerd in de reclame, toen ik in 1999 in de reclame werkte. De lessen die ik volgde waren de meest ontspannende en rustige momenten die ik de hele week had. In 2004 ben ik getrouwd en verhuisd naar Amsterdam. Hier realiseerde ik me dat dit een hele nieuwe kans kon zijn om meer geluk, vrede en balans in mijn leven te brengen. Ik heb de Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding gevolgd. In 2010 heb ik de zwangerschaps- en postnatale yogadocentenopleiding met Birthlight afgerond. Ook ben ik gecertificeerd Yin en Vinyasa yogadocent.

Klassenspecialiteit: Zwangerschapsyoga, Post-Natale Yoga, Post-Natale Yoga

Read More

Carolina van Haperen

Mindfulness

Vaardigheden: ACT, Mindfulness Yoga, Physiosocial Therapie

Niveau: Mindfulness

Dagen: Maandag en privé lessen op afspraak

Over mij: Ik ben een gediplomeerd en gecertificeerd Mindfulness en ACT trainer, Psychosociaal therapeut en coach. Dit is mijn professionalisering en ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen VMBN (cat. 1), LVPW, RBCZ & SCAG. Deze aansluiting kan uitmaken in de vergoedingen naar de verzekeraars vanuit de aanvullende polisdekking. Het is mijn intentie om cliënten kennis te laten maken met werkwijzen en vaardigheden voor een bewuster en waardevoller leven. Om balans te vinden in de hectiek van het leven, en zich te verbinden met dat wat geluk, gezondheid en verbondenheid heeft.

Klassenspecialiteit: MBCT, MBSR, ACT, Trauma-Sensitive Mindfulness, stress & burnout preventie & herstel, Oplossingsgerichte therapie

Read More

Maria Ivanov

Iyengar Yoga

Vaardigheden: Iyengar Yoga

Niveau: Alle niveaus

Talen: Engels

Contact: info@shivayogacenter.nl

Dagen: Vrijdag

Farooq

Hatha & Vinyasa Yoga

Vaardigheden: Hatha Yoga, Vinyasa Yoga

Niveau: Hatha & Vinyasa Yoga

Talen: Engels

Contact: info@shivayogacenter.nl

Dagen: Maandag

Over mij: Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het beoefenen van yoga in India, de geboorteplaats van yoga. Ik begon Iyengar-yoga al op 9-jarige leeftijd te beoefenen en volgde religieus religie als een manier van leven. Later beoefende ik Hatha yoga tot in de perfectie voordat ik werd gecertificeerd als yogaleraar. Ik verbleef enkele weken in Mexico bij een groep yogi’s om te begrijpen hoe de westerse wereld yoga adopteert.

Klassenspecialiteit: Mijn lessen zijn voornamelijk in Vinyasa, Hatha en Yin-stijl van yoga, samen met Pranayama.

Read More

Stephanie Rhode

Hatha Yoga

Vaardigheden: Hatha Yoga, Personal Yoga

Niveau: Hatha Yoga

Talen: Nederlands & Engels

Contact: info@personalyoga.nu

Dagen: Donderdag

Over mij: Ik doe yoga sinds mijn twintigste, mijn lessen gaan over: persoonlijk bewustzijn, aandacht, zelfreflectie en innerlijk welzijn. Je zult dit ervaren door de yoga die ik heb geleerd tijdens mijn 4-jarige yoga-opleiding aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (Saswitha Training voor Yoga en Filosofie) in Bilthoven (NL).

Klassenspecialiteit:Tijdens de les gaat het om persoonlijke bewustwording, aandacht, zelfreflectie, innerlijk welzijn en verbinding. Dit ervaar je door de yoga die ik heb geleerd gedurende mijn 4-jarige opleiding aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. In de les is aandacht voor onder anderen de Hatha-yoga asana, yoga-adem, mindfulness door energieoefeningen, visualisatie, meditatie en diepteontspanning. Ik ben gespecialiseerd in yoga voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met burn-out en andere stressaandoeningen, mensen met lichamelijke ongemakken, maar ook in yoga voor jongeren, kinderen en ouderen.

Read More

Divya Beste Dolanay

Yin/Yang Yoga & Mindfulness

Vaardigheden: Mindfulness Yoga, Yin/Yang

Niveau: Yin/Yang Yoga & Mindfulness

Talen: Engels

Contact: bestedolanay@gmail.com

Dagen: Zaterdag

Over mij: Ik begon mijn yogareis in 2000 en mijn eerste woorden na mijn eerste yogales waren 'Ik moet dit leren'. Ik ben gepassioneerd door het delen van de oude yogaleringen, de voordelen en de transformerende kracht van yoga. Ik ben sinds 2003 gecertificeerd yogadocent (Vivekananda Yoga Therapy University), heb deelgenomen aan talloze workshops en trainingen over de hele wereld in de afgelopen 15 jaar, waaronder de Yin/Yang Yoga Docenten Opleiding van de pioniers van Yin Yang yoga, Paul & Suzee Grilley en Sarah Powers. Ik heb lesgegeven in hatha yoga, kinderyoga, yin/yang yoga in Turkije, Zuid-Afrika, India en Nederland. Daarnaast ben ik een holistische wellnesscoach en een mindfulness meditatiedocent. Sinds 2008 ben ik ook getraind in de Shambhala lijn.

Specialisteiten: Deze Yin/Yang en Mindfulness Yoga les bestaat uit drie delen; Taoïstische Vinyasa-bewegingen, de yang yoga, die helpen om het lichaam op te warmen en de 'chi' (levenskracht) in de meridiens (energiekanalen) te stimuleren. Yin yoga houdingen, die statisch zijn, met behulp van instrumenten van tijd en zwaartekracht, die therapeutische effecten zullen brengen, vooral in diepe weefsels en gewrichten. De mindfulness en meditatieve aspecten, die een belangrijk onderdeel van de beoefening zullen zijn, die ontspanning, helderheid, kalmte en evenwicht zullen brengen in je geest, lichaam en geest.

Read More

Puspalata Sahu​

VINYASA YOGA​

Vaardigheden: Vinyasa Yoga

Niveau: Hatha & Vinyasa Yoga

Talen: Engels

Dagen: Zaterdag

Over mij:Ik ben gecertificeerd yogadocent van de Yoga Minds Academy in Amstelveen. Ik geef al meer dan een jaar les in traditionele Hatha Yoga en Vinyasa Yoga in Amstelveen in Nederland. Opgeleid door Dr. Olav Aarts, Anne Soffer en Olivier Soffer van de Yoga Minds Academy in Nederland en van mijn vader sinds mijn jeugd. Ik heb diepgaande kennis van asana, pranayama, mudra, bandha en chakra filosofie.

Klassenspecialiteit: In het Shiva Yoga Centrum ga ik Vinyasa lessen geven voor alle niveaus die alle aspecten van Vinyasa krama zullen omvatten, dat zijn asana, pranayama, bandha, drishti en vinyasa.

Read More

Transform Your Life (Mausam and Keshen)

Meditation for Peace and Illumination

Vaardigheden: Meditation for Peace and Illumination

Niveau: Guided Meditation

Talen: Engels / Nederlands

Dagen: Dinsdag

Over mij: Wij zijn een echtpaar, al meer dan 10 jaar getrouwd en elk van ons heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van meditatiecursussen en Pranic Healing. Meditatie is een krachtig hulpmiddel in combinatie met het dagelijks leven. We zijn beiden werkende professionals die uit eerste hand ervaring hebben met hoe transformerend het werkelijk is.

Klassenspecialiteit: Meditatie is een hulpmiddel dat ons helpt om onze innerlijke vonk te vinden en een betere versie van onszelf te worden. Die innerlijke vonk is de ware en blijvende bron van enorme kracht, vertrouwen, geluk en innerlijke rust. Tijdens deze les leren we hoe we die vonk kunnen vinden en tot een vlam kunnen uitgroeien. We beginnen met de basisprincipes en bouwen deze in de loop van de maand op.

Read More

Anita Niekel

Anusara Yoga

Competencies: Anusara Yoga

Niveau: Anusara Yoga

Talen: Engels/Nederlands

Over mij: Na enkele jaren yoga te hebben gedaan, begon ik mijn eerste Anusara Teacher Training van 200 uur in 2010. Dit jaar heb ik de Anusara Advanced Teacher Training van 300 uur afgerond. Ik hou van deze yogastijl omdat het niet alleen gericht is op de afstemming, maar ook op het hart, waardoor je de oefening in je dagelijkse leven kunt brengen.

Klassenspecialiteit:Vloeiend met Grace. In Anusara Yoga werken we met een thema en de Vijf Universele Principes van Afstemming. We beginnen met een introductie van het thema, een centrering en we zingen de Anusara Invocatie. De les heeft een langzame stroom. De asanas en het tempo van de les zijn gerelateerd aan het thema. We hebben de neiging om de poses wat langer vast te houden. Vaak werken we naar een piekpose toe.

Read More

Raji

Hatha Yoga & Pranayama

Vaardigheden: Hatha Yoga, Pranayama

Niveau: Hatha Yoga & Pranayama

Talen: English

Contact: info@shivayogacenter.nl

Dagen: Zondag

Over mij: Mijn eerste yoga-ervaring als kind had ik samen met mijn vader in India. Sindsdien is yoga een groot deel van haar leven en persoonlijkheid. Een gecertificeerde Yoga Instructeur, uit India, mijn passie is het verspreiden van het bewustzijn van de Yoga manier van leven.

Klassenspecialiteit: Een wekelijkse Abhyasa of beoefening van verschillende Asana's in Hatha Yoga in combinatie met Pranayama, geloof ik dat het een holistische combinatie is die je ademhaling en lichaamshouding verenigt voor je welzijn en groter geluk (Ananda).

Read More