Yoga

Loading
loading..

Bij hatha yoga,de klassieke vorm van yoga, wordt er veel aandacht besteed aan de juiste opbouw van asanas (houdingen) en aan voelen wat er tijdens de asana gebeurt in lichaam, geest en adem. Regelmatige beoefening leidt tot een gezond lichaam (soepeler en krachtig) en een heldere open mind.


Als het lichaam stil en ontspannen is, is de ademhaling ook rustig. Als het lichaam gespannen is, wordt de adem kort en oppervlakkig. De structuur van het lichaam is daarbij van belang: hoe natuurlijker we ‘aligned’ zijn, hoe meer ademruimte er is, hoe meer energie we hebben en hoe dieper we kunnen ontspannen. Vandaar de nadruk op het juist en rustig opbouwen van de asana.

Onze fysieke houding reflecteert ook onze instelling en levenshouding. ‘As you think so you become.’ Wanneer we ons ervan bewust worden hoe we het lichaam dragen, kunnen we onderzoeken welke gedachten daartoe leiden en welke gedachten ons in bijvoorbeeld een verkramping houden. Geleidelijk aan kunnen we patronen die niet (meer) bijdragen aan een natuurlijke lichte en vrije houding loslaten.
Bij de yogalessen gaat het om inzicht in de samenwerking tussen lichaam en geest, gedachten en houding, oorzaak en gevolg. Maar vooral ook om dat inzicht voor je te laten werken zowel tijdens de les als daarna.
Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te doen! Yoga gaat om de aandacht naar binnen keren, loslaten en openen…


Ben je op zoek naar yoga in Amstelveen en wil je meedoen met een les? Neem contact met ons op.

Yoga bij Shiva Yoga Center Amstelveen

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background