Restorative Yoga

Loading
loading..

Naast het bestaande programma biedt Shiva Yoga in Amstelveen, maandelijks een vier-weekse yogacursus ‘Restorative Yoga’.
Bij deze aangepaste vorm worden de yoga houdingen langdurig aangehouden. Dat biedt de mogelijkheid om spanningen in het lichaam beter waar te nemen en los te laten. Deze asanas zijn voornamelijk liggend en zittend en worden ondersteund met bolsters en blokken. Hierdoor is slechts een minimale spierinspanning nodig. Het lichaam kan op een dieper niveau ontspannen en helen. Bij yoga gaat de werking dieper dan alleen maar het ontspannen van spieren. Niet alleen verbetert de doorbloeding in het lichaam, er zijn ook positieve effecten op het bindweefsel en de organen.

De fysieke overgave in de houding, en het langer in dezelfde positie blijven, heeft een gunstige invloed op de ademhaling; een rustige, diepe adem leidt tot een kalme geest. Een serene geest activeert dat deel van zenuwstelsel (parasympatisch zenuwstelsel) dat zorgt voor fysieke ontspanning en herstel. 
Deze yogales heeft een meditatief karakter en werkt bijzonder verstillend. In sommige lessen is er een korte meditatie van 10-15 minuten.
Waar Restorative Yoga vooral over gaat is onthaasten en minder doen. Met minder doen wordt bedoeld: niet doen wat niet nodig is.* Voor veel mensen is dit een hele uitdaging, omdat we zo gewend zijn onze tijd op te vullen en elke stilte in te vullen.

De serie is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke klachten, vermoeidheidsklachten, of een burn-out.

Gemiste lessen kunnen niet worden doorgeschoven, wel worden ingehaald op andere tijden van het reguliere rooster. De inschrijving geldt voor vier weken, daarna kan je beslissen of je aan de volgende serie meedoet. Een proefles is helaas niet mogelijk. Indien er plek is, kun je een losse les volgen. De kosten voor een losse les zijn €17,50.

Aanmelding vooraf via info@shivayogacenter.nl of de contactpagina.

yinyoga

Data lessen:

Maart:

maandag 5 t/m 26

dinsdag 6 t/m 27

April:

maandag 9 t/m 30

dinsdag 3 t/m 24

Reservering en betaling :

Omdat het niet mogelijk is de gereserveerde plek op het laatste moment in te vullen, worden kosten in rekening gebracht. Afmelding kan kosteloos tot 3 dagen vooraf. 

Een serie van 4 lessen kost €55,00

Als een les uitvalt i.v.m. de vakantieperiode dan wordt de prijs van de serie evenredig berekend over het aantal lessen die wel doorgaan.

Losse les: € 17,50

*Waarom onthaasten en minder doen?

In het hedendaagse leven is het opmerkelijk hoe veel wij ‘moeten’. Dat we een veelheid aan projecten op ons nemen maakt dat geen van die projecten onze volle aandacht krijgt, noch efficiënt wordt uitgevoerd. Er is weinig tijd, het moet snel, tegelijk en het moet nu. Kinderen opvoeden wordt ook een project wat even tussendoor moet. Eten, rusten, herstellen kunnen ook maar even tussendoor. Of op een weekje yoga retreat…om daarna in hetzelfde tempo door te razen en weer even gefrustreerd en gestresst te zijn als daarvoor. Hetzelfde doen mensen ook bij een detox-week; detoxen om je daarna weer vol te kunnen stoppen met troep…

De oplossing zit niet een een week yoga retreat of een kuuroord bezoeken. De oplossing zit in inzien wat stress brengt en waarom we zoveel moeten van onszelf. Waarom blijft de ontevredenheid, het gevoel van niet-genoeg. Dit maakt dat we een onrustig en opgejaagd leven leiden met als mantra ‘druk-druk-druk’. 

Onthaasten en minder doen helpt onze aandacht naar binnen te richten, stil te staan bij wat ècht belangrijk is. Vanuit dat inzicht kunnen we bewust ons gedrag veranderen, in de yogales, in het dagelijks leven.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background