Nieuw: mindfulnesstraining

Loading
loading..

Nieuw: mindfulnesstraining

september 22, 2017
Jessica Bisoen
No Comments

Op donderdag 19 oktober start Hennie Knapen een 8-weekse mindfulnesstraining.
De training combineert meditatietechnieken en yogaprincipes, aangevuld met kennis uit wetenschappelijke inzichten op het gebied van psychologie en neurobiologie.

Een groeiend aantal onderzoeken tonen aan dat mindfulness een positief effect heeft op stressvermindering, voorkoming van burn-out, beter om kunnen gaan met emoties, en toename van kwaliteit van leven. 

Mindfulness

Het liefst zouden we altijd geluk willen zijn, maar ongewild krijgen we in het leven ook te maken met onrust, stress en tegenslag. Wanneer dit de overhand krijgt kan het leiden tot energieverlies, oververmoeidheid, verminderde concentratie, prikkelbaarheid, piekeren, slapeloosheid, enz. 

Mindfulness leert je om stressbeleving te verminderen door op een andere manier om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Daarmee kun je meer balans, meer rust en ontspanning, gezondheid en vitaliteit in je leven brengen.

Mindfulness zorgt voor een pas op de plaats, even vertragen. Een heel waardevolle vaardigheid in ons volle en drukke leven. Je stapt even uit je dagelijkse doen en concentreert je op dat wat zich aandient. Je observeert, en je stelt je oordeel even uit. Je ontwikkelt je opmerkzaamheid en vergroot je je eigen bewustzijn. Daarmee groeit gaandeweg inzicht en ontwikkel je een vrijere kijk op jezelf en je omgeving.

8-weekse mindfulnesstraining.

De training is gebaseerd op de training Mindfulness Based Stress Reduction, ontwikkeld door door John Kabat Zin, en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een verdiepingsdag. 

Klik hier voor meer info over de startdatum, aanmelding, achtergronden en opzet van de training. 

Hennie Knapen

Ik ben opgeleid tot gecertificeerd mindfulness trainer bij Rob Brandsma aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en sta bij de VMBN geregistreerd als mindfulnesstrainer, categorie 1.

Ik geef ruim 10 jaar mindfulnesstrainingen, in groepen en individueel. Dat doe ik met beide benen op de grond, vanuit rust, met empathie en persoonlijke aandacht. Mijn aanpak kenmerkt zich verder door betrokkenheid, zorgvuldigheid, enthousiasme en plezier, met oog voor de praktische toepassing in het dagelijkse leven van wat je in de trainingsbijeenkomsten leert. 

Na een afgeronde onderwijs- en een kunstopleiding werkte ik 10 jaar als beeldend kunstenaar en daarna een zelfde periode als organisatiemedewerker voor lezingen en culturele activiteiten. In mijn vrije tijd begeleidde ik talrijke gespreksgroepen. Hier ontdekte ik mijn enthousiasme voor het werken met mensen. Genoeg reden om me in 2003 om te scholen tot gecertificeerd trainer en coach.

De voorvallen die ik in mijn leven mee heb gemaakt brachten vaak grote veranderingen en soms gepaard met weerstand of verwarring met zich mee. Daarmee leren omgaan: het loslaten van het oude, het ontwikkelen van vertrouwen voor het nog onbekende dat komen gaat, eigen keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor de nieuwe ingeslagen weg zijn in mijn leven terugkerende thema’s. Gaandeweg heb ik gemerkt dat dit alles mij ervaringsdeskundig heeft gemaakt in het omgaan met veranderingen. Ervaringen die waardevol zijn bij mijn rol als trainer en coach. In de loop der jaren heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van leefstijlcoaching en mindfulnesstraining. Ik begeleid mensen bij het ontwikkelen van inzicht en persoonlijk bewustzijn, bij het herkennen van in de weg zittende denk- en reactiepatronen. Ik ondersteun je bij het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden, zodat je keuzes maakt die passen in je huidige leven.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background