Meditatie Shiva Yoga Center Amstelveen

Loading
loading..

Meditatie

Dat meditatie stress reduceert is in veel studies bewezen. De meetbare fysiologische effecten nemen in ieder geval één vooroordeel over meditatie weg: het is niet zweverig!
Dat meditatie verstillend werkt en je van versnippering naar verbinding brengt – dat kan geen studie aantonen, maar kun je alleen zelf ervaren. Juist wanneer we stil zitten, zien we dat onze geest helemaal niet stil is. De voortdurende onrust, de gedachten aan verleden, aan toekomst, aan wat we willen of juist niet willen (raga en dvesa) houden de onrust in stand.

Maar wat we ook doen of laten, er komen nou eenmaal vervelende dingen op ons pad en mooie ervaringen verdwijnen weer. Alles wat komt, gaat ook weer voorbij. Als dit weten staat, waarom zouden we vasthouden aan wat dan ook of vechten tegen wat dan ook? Daarmee verspillen we alleen maar tijd en energie! Zolang er strijd is, is er geen groei.


Stil zitten en simpelweg waarnemen is een andere optie. Deze is de basis van meditatie. We kunnen onze aandacht steeds terugbrengen naar de stille aanwezigheid die slechts waarneemt. Deze aanwezigheid is er continu, zowel in meditatie als in het dagelijks leven.
In plaats van mee te stuiteren op onze voor- en afkeuren, kunnen we ervoor kiezen om vanuit de verbindende stilte te kijken naar beweging, geluid, ervaringen, gedachten, situaties en al het andere wat komt en gaat. Dit is slechts de eerste stap 🙂


  100113-30
Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background